Продукти:
• 8 големи печурки
• 2 с.л. ядки (сусам, тиквени семки, бадеми)
• 80 г сирене
• малко лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме гъбите, отделяме дръжките и ги нарязваме на ситно. Счукваме едро ядките и ги смесваме с гъбените дръжки, сиренето, лимоновия сок, черния пипер и солта.
Пълним гъбите с тази смес, завиваме ги с фолио и печем на скара 10 минути.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...