Продукти:
• 200 г сирене
• 4 белтъка
• 1 с.л. наситнен магданоз
• 2-3 с.л. брашно
• черен пипер, сол
• мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Разбиваме белтъците на гъст сняг. Прибавяме ситно настърганото сирене и наситнения магданоз. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и омесваме много добре.
Оформяме от сместа топчета, колкото орех, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещената мазнина. Изваждаме готовите байганети от тигана и ги нареждаме върху салфетка, за да се отцедят от мазнината.
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...