Продукти:
• 1 кг коприва
• 1 ч.ч. счукани орехи
• 2 яйца
• 60 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме копривата. Сваряваме я в подсолена вода, отцеждаме я и я нарязваме на ситно.
Разтопяваме маслото и запържваме леко копривата. Прибавяме орехите, разбъркваме и сипваме яйцата, които сме разбили с малко сол. Бъркаме, докато яйцата стегнат.
Поднасяме миш-маша топъл.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...