Кулинарни рецепти » Миш-маш от коприва

 Миш-маш от коприва

Продукти:

• 1 кг коприва
• 1 ч.ч. счукани орехи
• 2 яйца
• 60 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме копривата. Сваряваме я в подсолена вода, отцеждаме я и я нарязваме на ситно.

Разтопяваме маслото и запържваме леко копривата. Прибавяме орехите, разбъркваме и сипваме яйцата, които сме разбили с малко сол. Бъркаме, докато яйцата стегнат.

Поднасяме миш-маша топъл.

Автор: Денка Узунова

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало