Продукти:
• 1 л прясно овче мляко
• 2-3 капки сирна мая
• 6 с.л. царевично брашно
• сол
Начин на приготвяне:
Подсирваме млякото с маята. Сиренето, което се получава, отцеждаме в цедилка от тънък памучен плат.
Добре отцедено, го изваждаме в тавичка и го пържим на умерено силен огън до отделяне на мазнината му. Сипваме по малко от брашното, посоляваме на вкус и продължаваме пърженето, докато започне да розовее.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...