Кулинарни рецепти » Задушени броколи с гъби

 Задушени броколи с гъби

Продукти:

• 350 г броколи
• 150 г гъби (печурки)
• 1-2 скилидки чесън (пресован)
• сока на 1 лимон
• 150 г сирене
• 2 с.л. зехтин
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Отделяме цветните главички на добре измитите броколи. Почистваме гъбите и ги нарязваме на шайби.

В загрятия зехтин запържваме броколите за 3-5 минути. Добавяме гъбите и пресования чесън и пържим още 5 минути.

Прехвърляме задушените зеленчуци в съд за сервиране. Поливаме ги с дресинг от лимоновия сок, солта и черния пипер. Поръсваме с настърганото сирене.

Автор: Тодорка Денева

Представяме Ви:

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало