Кулинарни рецепти » Паниран лук

 Паниран лук

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г червен лук
• 1 непълна ч.ч. бира
• 2 яйца
• 2-3 с.л. брашно
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на кръгчета с дебелина 6-7 мм.

Разбиваме яйцата с брашното и разреждаме с бирата, за да получим гладко тесто като за палачинки.

Посоляваме лучените кръгчетата, потапяме ги в яйчната смес и пържим в сгорещеното олио, докато станат златисти.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало