Продукти: (за 4 порции)
• 2 големи патладжана
• 2 тиквички
• 1-2 глави лук
• 1 к.ч. ситно натрошено краве сирене
• 1 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• магданоз, черен пипер и сол
• брашно за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме и сваряваме патладжаните. Оставяме ги да се отцедят добре и ги накълцваме на ситно.
Остъргваме тиквичките, скълцваме ги и ги прибавяме към патладжаните. Разбъркваме заедно с настъргания лук, нарязания магданоз, натрошеното сирене и брашното. Прибавяме яйцата и посипваме със смлян черен пипер.
Измесваме добре, оформяме кюфтенца, овалваме ги в брашно и пържим във врящо олио.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...