Продукти: (за 4 порции)
• 2 големи патладжана
• 2 тиквички
• 1-2 глави лук
• 1 к.ч. ситно натрошено краве сирене
• 1 с.л. брашно
• 2-3 яйца
• магданоз, черен пипер и сол
• брашно за овалване
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Обелваме и сваряваме патладжаните. Оставяме ги да се отцедят добре и ги накълцваме на ситно.
Остъргваме тиквичките, скълцваме ги и ги прибавяме към патладжаните. Разбъркваме заедно с настъргания лук, нарязания магданоз, натрошеното сирене и брашното. Прибавяме яйцата и посипваме със смлян черен пипер.
Измесваме добре, оформяме кюфтенца, овалваме ги в брашно и пържим във врящо олио.
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...