Продукти: (за 4 порции)
• 400 г кашкавал
• 2 яйца
• 3-4 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
Начин на приготвяне:
Избираме твърд кашкавал и го настъргваме на ситно ренде. Прибавяме брашното и разбитите яйца и омесваме гъсто тесто /ако е необходимо, добавяме още брашно/.
От тестото оформяме топчета, колкото орех, които изпържваме в силно загрятата мазнина.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...