Продукти:
• 200 г брашно
• 150 г краве масло
• 2 яйца
• 1 бакпулвер
• 1 с.л. прясно смлени корени за супа
• черен и червен пипер, сол
За плънката:
• 3 яйца
• 3 с.л. кетчуп
• 250 г ситно нарязана шунка
• 1 ч.ч. изцедено кисело мляко
• 2 с.л. нишесте
• 1 глава лук
• ким, сол
Начин на приготвяне:
Омесваме гладко тесто от маслото, брашното, яйцата, смлените корени за супа, бакпулвера, сол, черен и червен пипер. Оставяме го да престои около 30 мин и след това го разстиламе на дъното на намаслена форма за торта, като околовръст оставяме ръбче с височина 2 см.
Приготвяме плънка от разбитите яйца, кетчупа, ситно нарязаната шунка, лука, настърган на ренде, изцеденото кисело мляко, нишестето, ким и сол на вкус. Разстиламе плънката върху тестото и печем тортата в предварително загрята умерена фурна, като през първите 5-6 мин я покриваме с хартия.
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...