Кулинарни рецепти » Пълнени яйца с гъби

 Пълнени яйца с гъби

Продукти:

• 6 яйца
• 100 г гъби
• 12 маслини
• половин кутийка майонеза
• магданоз, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Варим яйцата 10 мин във кипяща вода, обелваме ги и ги разрязваме на две по дължина. Изваждаме жълтъка и го стриваме.

Сваряваме гъбите в подсолена вода, изцеждаме ги и ги нарязваме на ситно. Смесваме ги с жълтъка и подправяме с черен пипер и ситно накълцан магданоз. Посоляваме сместа и пълним с нея белтъците.

Отгоре украсяваме с шприцована майонеза и маслини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Начало