Продукти: (за 4 порции)
• 500 г пресни печурки
• 2 с.л. разтопено краве масло
• 1 глава лук
• 1 с.л. брашно
• 1 л костен бульон
• 1 ч.ч. сметана
• 2 твърдо сварени яйца
• магданоз
• черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Прекарваме гъбите през месомелачка. Задушаваме ги 10 мин на слаб огън заедно с настъргания лук. След това ги запържваме с брашното, добавяме бульона, черен пипер и сол и варим.
Отстраняваме готовата супа от огъня, застройваме със сметаната и поръсваме с магданоза и сварените яйца, нарязани на едро.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...