Продукти:
• 4 филийки по-стар бял хляб
• 60 г краве масло
• 4 доматчета
• 4 тънки резенчета шунка
• суха чубрица
• 100 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Нареждаме филийките върху решетката на парти-грил и печем, докато хванат лека румена коричка. Изваждаме ги, намазваме ги тънко с масло и пак ги запичаме леко.
Върху всяка филийка подреждаме тънки резенчета домат, така че филийката да се покрие добре, за да не изгорят крайщата й. Пак слагаме в парти-грила и печем, докато доматите поизсъхнат. Поръсваме с чубрицата. Нареждаме резенчетата шунка, отгоре наръсваме с настърган кашкавал и окончателно допичаме до поруменяването на кашкавала.
По желание върху доматения пласт освен шунка може да сложим парченца маслинки.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...