Кулинарни рецепти » Пикантни топчета от парено тесто с плънка

 Пикантни топчета от парено тесто с плънка

Продукти:

• 1 1/2 ч.ч. брашно
• 5 яйца
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. вода
• сол

За плънката:

• 200 г сирене
• 1 пакетче краве масло
• 50 г сирене Рокфор
• 40 г настърган кашкавал
• ким, червен пипер

Начин на приготвяне:

Кипваме водата заедно с маслото и щипка сол. Постепенно при непрекъснато бъркане прибавяме брашното. Когато тестото започне да се отлепя от съда, отстраняваме от огъня и охлаждаме.

Към сместа прибавяме яйцата, като продължаваме да бъркаме. От полученото гладко тесто шприцоваме топчета на дъното на намаслена тавичка. Печем топчетата 25 мин в предварително загрята умерена фурна, без да отваряме вратата на фурната, тъй като тестото е нежно и спада. Накрая отваряме вратата на фурната и оставяме топчетата да изпръхнат.

Разбиваме размекнатото масло и прибавяме към него настърганите сирена и кашкавал. Поръсваме с ким и черен пипер и разбъркваме добре сместа. Накрая разрязваме опечените топчета и ги пълним с приготвената плънка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало