Кулинарни рецепти » Коктейл от раци и грейпфрут

 Коктейл от раци и грейпфрут

Продукти:

• 1 кутия консервирани раци /около 300 г/,
• 200 г майонеза
• 150 г сметана
• 1 с.л. коняк
• 1 грейпфрут
• 2 ябълки
• 1 лимон
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Обелваме грейпфрута и го нарязваме на парченца. Нарязваме на парченца и обелените и почистени от семето ябълки. На дъното на чаши за шампанско нареждаме парчетата от ябълки и грейпфрут, както и част от месото на раците.

Смесваме майонезата с част от разбитата сметана и черен пипер и разливаме тази смес по чашите с плодовете и раците. Отгоре шприцоваме по малко сметана и слагаме късчета месо от раците. Украсяваме също така с кръгчета от лимона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало