Кулинарни рецепти » Коктейл от пиле и пъпеш

 Коктейл от пиле и пъпеш

Продукти:

• 150 г сварено пилешко месо
• 150 г пъпеш
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. червен пипер
• 1-2 с.л. коняк
• 1 с.л. кетчуп
• 1 ч.ч. захар
• половин лимон, магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото и пъпеша на малки кубчета, които смесваме с киселото мляко, коняка, захарта, червения пипер и кетчупа.

Подправяме сместа със сол и черен пипер, разбъркваме добре и разпределяме в чаши за шампанско, по ръба на които предварително сме направили венец от магданоза. Отгоре украсяваме с кубчета от месото и пъпеша, а по ръба на чашите закрепваме кръгчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало