Продукти: (за 4 порции)
• 4 сварени калмара
• 2 ябълки
• 2 стръкчета целина
• 3-4 с.л. майонеза
• 1 кофичка сметана
• кетчуп
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме на кубчета калмарите и ябълката, прибавяме нарязаната на дребно целина. Заливаме с майонезата и сметаната, добавяме малко кетчуп, сол и черен пипер и разбъркваме добре.
Поднасяме във високи чаши с парченце лимон.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...