Кулинарни рецепти » Коктейл с пилешко месо

 Коктейл с пилешко месо

Продукти:

• 800 г бяло пилешко месо
• 300 г гъби
• 1 опаковка майонеза
• 2 кофички кисело мляко
• 1-2 с.л. горчица
• 8 с.л. бяло вино
• 1-2 зелени салати
• 60 г краве масло

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилешкото месо и го нарязваме на тънки ивички. Нарязваме гъбите и ги задушаваме в маслото. Подправяме с черен пипер и сол.

Смесваме майонезата с киселото мляко, виното и горчицата и объркваме много добре.

На дъното на осем чаши за шампанско разстиламе листата от марулята . Върху листата разпределяме нарязаното месо, върху него слагаме задушените гъби и поливаме с майонезената смес. Слагаме чашите в хладилника, за да стегнат продуктите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало