Кулинарни рецепти » Коктейл от пилешко месо с домати

 Коктейл от пилешко месо с домати

Продукти:

• 300 г пушено пилешко месо
• 2 твърдо сварени яйца
• 2 ч.ч. доматен сок
• 3 кисели краставички
• 1 лимон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Вземаме 4 високи стъклени чаши и натриваме ръбовете им с лимон. Потапяме ги в ситно нарязан магданоз, така че магданозът да полепне по ръбовете.

Обезкостяваме пилешкото месо и го нарязваме на малки кубчета. Нарязваме на малки кубчета краставичките и едното яйце и ги смесваме с пилешкото месо. Поръсваме със ситно нарязан магданоз, наливаме доматения сок и подправяме с черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и разпределяме сместа в чашите.

Отгоре украсяваме с кръгчета от второто яйце, магданозени клончета и спирала от лимона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало