Кулинарни рецепти » Бобен хайвер

 Бобен хайвер

Продукти:

• 200 г сварен и пасиран боб
• 1 голяма глава лук
• 100 мл зехтин
• сокът от 1 лимон
• сол, черен пипер
• маслини и магданоз за украса

Начин на приготвяне:

Настъргваме на ситно ренде лука и го смесваме с пасирания боб.

Докато пюрето е още топло, подправяме със сол, черен пипер, зехтин и лимонов сок. Разбъркваме хубаво и украсяваме с магданоз и маслини.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало