Кулинарни рецепти » Бобен хайвер

 Бобен хайвер

Продукти:

• 200 г сварен и пасиран боб
• 1 голяма глава лук
• 100 мл зехтин
• сокът от 1 лимон
• сол, черен пипер
• маслини и магданоз за украса

Начин на приготвяне:

Настъргваме на ситно ренде лука и го смесваме с пасирания боб.

Докато пюрето е още топло, подправяме със сол, черен пипер, зехтин и лимонов сок. Разбъркваме хубаво и украсяваме с магданоз и маслини.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало