Кулинарни рецепти » Брюкселски пастет

 Брюкселски пастет

Продукти:

• 1 малко пиле
• 400-500 г сланина
• 500 г нетлъсто свинско месо
• 3 с.л. бренди
• 1 дафинов лист
• 1/2 ч.л. настърган корен от магданоз
• 3 с.л. бренди
• 1-2 стръкчета мащерка
• 1-2 с.л. свинска мас
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Отделяме месото от гърдите на пилето. Обескостяваме останалото месо и го прекарваме два пъти през месомелачка заедно със свинското месо и 200 г сланина. Прибавяме настъргания магданозен корен, брендито, черен пипер и сол и претриваме през цедка. Бъркаме, докато получим гъста каша.

Покриваме дъното на дълбок огнеупорен съд с част от нарязаната на парченца сланина, прибавяме дафиновия лист, мащерката и половината от приготвената каша, покриваме с тънки филийки от пилешките гърди и парченца сланина, а отгоре разстиламе останалата каша. Отново покриваме с парченца сланина, притискаме, захлупваме и печем 2 часа в слаба фурна.

Покриваме готовия пастет с кърпа, притискаме с дъсчица и камък и оставяме да престои 12 часа. След това го заливаме с разтопена свинска мас и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало