Кулинарни рецепти » Салата от авокадо

 Салата от авокадо

Продукти:

• 60 г филе от пушена сьомга
• 2 стръкчета целина
• 1 стрък пресен лук
• 2 броя узряло авокадо
• 1 с.л. лимонов сок
• 1-2 с.л. трапезна майонеза
• 1-2 с.л. заквасена сметана
• 1 ч.л. кетчуп
• 2-3 капки сос “Табаско”
• 2-3 пържени бадема, нарязани на тънки люспи
• сол, прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Слагаме рибата и нарязаните на ситно лук и целина в купа.

Разполовяваме авокадото и изваждаме костилките. Внимателно издълбаваме с чаена лъжичка меката му част и я подправяме с лимоновия сок, разбъркваме и смесваме с рибата и лука.

Пълним с тази смес корубите на авокадото.

Разбиваме с миксер майонезата, сметаната, кетчупа, подправяме със соса “Табаско”, солта и пипера. С тази смес намазваме отгоре авокадото, наръсваме с бадемовите люспи и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Баница

Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Начало