Кулинарни рецепти » Салата от авокадо

 Салата от авокадо

Продукти:

• 60 г филе от пушена сьомга
• 2 стръкчета целина
• 1 стрък пресен лук
• 2 броя узряло авокадо
• 1 с.л. лимонов сок
• 1-2 с.л. трапезна майонеза
• 1-2 с.л. заквасена сметана
• 1 ч.л. кетчуп
• 2-3 капки сос “Табаско”
• 2-3 пържени бадема, нарязани на тънки люспи
• сол, прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

Слагаме рибата и нарязаните на ситно лук и целина в купа.

Разполовяваме авокадото и изваждаме костилките. Внимателно издълбаваме с чаена лъжичка меката му част и я подправяме с лимоновия сок, разбъркваме и смесваме с рибата и лука.

Пълним с тази смес корубите на авокадото.

Разбиваме с миксер майонезата, сметаната, кетчупа, подправяме със соса “Табаско”, солта и пипера. С тази смес намазваме отгоре авокадото, наръсваме с бадемовите люспи и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Начало