Продукти:
• 3 портокала
• 120 г черни маслини
• 2 глава червен лук
• 1 зелена салата
• 5-6 с.л. зехтин
• 2 с.л. винен оцет
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме портокалите и ги нарязваме на кръгчета, които след това разполовяваме. Измиваме салатата и я накъсваме на малки парченца, а лука нарязваме на кръгчета.
В голяма купа смесваме портокалите, салатата, лука и нарязаните маслини. Разбъркваме и заливаме с дресинг, приготвен от солта, пипера, оцета и зехтина.
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...