Градина » Малки хитринки запазват зеленчуците

 Малки хитринки запазват зеленчуците

• Ще съхраните по-дълго време тиквички или краставици, ако ги сложите в пластмасови торбички или емайлирани съдове и ги държите на най-долната лавица на хладилника, без да ги покривате с капак.
• За да не плесенясват краставиците, засолени в открит съд, поставете отгоре нарязани късчета хрян.
• Солените краставички ще бъдат по-вкусни и ще издържат по-дълго, ако прибавите към маринатата малко горчица.
• Доматите и чушките се запазват по-дълго, ако са сложени в кошница, закачена в затъмнено проветриво помещение.
• Зелените краставици могат да се запазят свежи няколко дни, ако държите ¾ от опашките им потопени във вода. Водата трябва да се сменя всеки ден.
• Маслините имат по-приятен вкус, ако ги съхранявате в растително масло, към което сте добавили нарязан магданоз и парченце лимон. Преди да сложете маслините в буркана, добре е да ги попарите с топла вода, за да изглеждат по-красиви.
• За да съхранете по-дълго киселото зеле, прехвърлете в стъклени буркани и го залейте с растително масло, така че да се получи два пръста пласт над повърхността на зелето.
• За по-дълго съхранение на картофи се препоръчва да купувате от късните сортове. Наредете ги в дървени или картонени кутии с отвори и ги съхранявайте в сухо помещение при температура 3-5 градуса.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Прищипете новите клонки на бувардията

Бувардията (Bouvardia) е едно от стайните растения, което радва очите с прекрасен и богат цъфтеж в мрачните дни в края на есента и началото на зимата. Родината й е Централна Америка. Това са храсти не...

Късните краставици се сеят цял месец

Късните краставици – корнишоните най-често се отглеждат на площи, които са освободени от ранните пролетни култури - зелен фасул, зелен грах, ранни картофи, ранно зеле и др. Площта се подготвя ведна...

Сезонните резитби при овошките

При овощните дървета се правят три основни резитби - за формиране на короната, за плододаване и за подмладяване, филизене, пензиране и резитби на зелено се извършват през лятото и са по-ограничени. Зи...

Колцувайте, ако искате по-ранно грозде

Колцуването по лозата е дейност, позната отдавна. То се състои в отнемане на пръстен, широк около 5 мм, от кората на плодната пръчка, зеления летораст или рамото на лозата. С това се спира движението ...

Начало