Диетични рецепти » Артрит » Артрит

Артрит:

Задушено пиле с вино

Продукти: (за 4 порции) • 1 пиле • 1 к.ч. брашно • 1 1/2 к.ч. олио • 2 глави лук • 1 глава чесън • 1 к.ч. бяло вино • 1 с.л. стрита чубрица • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме пилето на порции, които овалваме в брашното и пърж...

Зелен фасул със сирене

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг зелен фасул • 3-4 с.л. олио • 100 г сирене • 3 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме зеления фасул на парченца и го сваряваме в подсолена вода. Отцеждаме и го разстиламе в намаслена тавич...

Зелена салата от грейпрфут и целина

Продукти: (за 4 порции) • 2 грейпфрута • 1 по-малка маруля • 2 малки глави целина • 2-3 с.л. ситно нарязан магданоз • 1 к.ч. кисело мляко • 1 ч.л. сладка горчица • 2 с.л. лимонов сок Начин на приготвяне: Обелваме грейпфрутите, почистваме ги от ципи и с...

Зелена салата с кълнове

Продукти: (за 4 порции) • 3-4 с.л. пресни кълнове по избор • 1 по-малка маруля • 1 морков • 2-3 стръка пресен чесън • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.л. мед • магданоз, сол Начин на приготвяне: Измиваме листата на марулята и ги накъсваме на парченца. Прибавя...

Зеленчукова салата с извара

Продукти: (за 4 порции) • 3-4 домата • половин краставица • 2-3 стръка зелен лук • 250 г мека извара • 2-3 с.л. прясно мляко • 3 с.л. олио • 1 с.л лимонов сок • магданоз, копър, сол Начин на приготвяне: Нарязваме на кубчета доматите и обелената краст...

Зеленчуци по китайски

Продукти: (за 4 порции) • 150 г соеви или бобени кълнове • 1 жълта пиперка • 1 червена пиперка • 1 морков • 1 малка тъмнозелена тиквичка • 1 парче целина • 1 глава лук • 1 к.ч. нарязан млад зелен фасул • 2-3 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. ситно на...

Зеленчуци с червено вино

Продукти: (за 4 порции) • 1 патладжан • 1 тиквичка • 2 червени пиперки • 300 г зелен фасул • 200 г домати • 2 глави лук • 4-5 скилидки чесън • 2-3 с.л. зехтин • 1 ч.ч. червено вино • копър, магданоз • босилек, черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Кремсупа от риба

Продукти: (за 4 порции) • 500 г филе от морска риба • 3-4 домата • 1 с.л. доматено пюре • 1 глава лук • 1 връзка магданоз • 2 стръка целина • 1 к.ч. натрошено фиде • 3 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Слагаме рибата в тенджерата за...

Кремсупа от тиква

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг тиква • 1 глава лук • 1 к.ч. зехтин • 6 ч.ч. зеленчуков бульон • 50 г белени тиквени семки • индийско орехче • бахар, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Запичаме семките в сух тиган. Обелваме тиквата и я нарязваме на к...

Лек малинов десерт

Продукти за 4 порции: • 1 кг малини • 1 к.ч. пудра захар • бадеми за украса За заливката: • 3 белтъка • 3-4 с.л. пудра захар Начин на приготвяне: Слагаме малините в дълбока купа, поръсваме със захарта и оставяме да престоят 2-3 часа. Разстиламе ги...

Медена салата с летни плодове

Продукти: (за 4 порции) • 250 г малини • 250 г горски ягоди • 250 г боровинки • 2 с.л. мед • 150 мл прясно изцеден сок от касис • 150 мл прясно изцеден портокалов сок Начин на приготвяне: Заливаме меда с плодовите сокове и бъркаме, докато се разтвори. См...

Млечен гювеч

Продукти: (за 4 порции) • 250 г сирене • 500 мл прясно мляко • 2 кофички кисело мляко • 6 яйца • 1 к.ч. зехтин • 1 ч.ч. галета • 1 голяма връзка магданоз • сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата и последователно прибавяме към тях натрошеното сирен...

Млечна супа от тиквички

Продукти: (за 4 порции) • 4-5 тиквички • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. грис • 20 г краве масло • копър, сол Начин на приготвяне: Обелваме тиквичките, нарязваме ги на кубчета, наливаме 4 ч.ч. подсолена вода и варим на умерен огън. След 15 мин прибавяме мляко...

Млечно руло с риба

Продукти: • 300 г извара • 200 г сварена морска риба • 100 г нискомаслена сметана • 50 г настърган кашкавал • 1 ч.ч. грах от консерва • 1/2 ч.л. червен пипер • магданоз, сол Начин на приготвяне: Отцеждаме рибата, отстраняваме костите и я нарязваме на м...

Ориз със зеленчуци и маслини

Продукти: (за 4 порции) • 4-5 моркова • 1 глава лук • 3 домата • 1 двойна шепа млади листа от спанак • 200 г ориз • 100 г черни маслини • 5-6 с.л. зехтин • настърганата кора на 1 портокал • 4 с.л. портокалов сок • 3 с.л. ситно нарязан пресен джоджен • 3 ...

Оризова салата със зелен фасул и кълнове

Продукти: (за 4 порции) • 200 г ориз • 150 г тънък млад зелен фасул • 2 стръка пресен лук • 60 г соеви кълнове За заливката: • 2 с.л. ябълков оцет • 1 с.л. соево олио • 2 с.л. сусамово масло • 4 с.л. соев сос Начин на приготвяне: Почистваме ...

Пасирана супа със зелен фасул

Продукти: (за 4 порции) • 200 г зелен фасул • 200 г картофи • 1 малка краставица • 100 г млад спанак • 1 глава лук • 1 скилидка чесън • 4 ч.ч. зеленчуков бульон • 2 с.л. зехтин • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме фасула на парченца и ...

Пиле в гърне

Продукти: (за 5-6 порции) • 1 едро пиле • 500 г лук • 3-4 глави чесън • 3-4 домата • 3-4 с.л. зехтин • 1 ч.л. червен пипер • 1-2 дафинови листа • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме пилето на порции, които нареждаме в пръстен гювеч. Прибавям...

Рагу от сьомга с моркови

Продукти: (за 4 порции) • 600 филе от сьомга • 10 моркова • 1-2 глави лук • 4 домата • копър, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Рибата също нарязваме на кубчета. Настъргваме морковите, а лука нарязваме на си...

Риба върху зелена подложка

Продукти: (за 4 порции) • 600 г филе от морска риба • 300 г спанак • 500 г домати • 1 връзка зелен лук • 1 връзка копър • 1 връзка магданоз • 1 лимон • 3-4 с.л. зехтин • сол Начин на приготвяне: Нарязваме спанака, копъра и магданоза и ги размесваме...

Рибена салата със спанак и домати

Продукти: (за 4 порции) • 400 г филе от морска риба • 200 г млад спанак • 2 лимона • 1 голям домат • 3-4 с.л. зехтин • 4 стръкчета зелен лук • 1 стръкче пресен босилек • 1-2 листа целина • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме филето на п...

Рибена супа с пиперки

Продукти: (за 4 порции) • 500 г филе от морска риба • 2 моркова • 2 зелени пиперки • 2 глави лук • 3-4 скилидки чесън • 1 к.ч. ориз • 1 1/2 ч.ч. зеленчуков бульон • 4 с.л. зехтин • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 с.л. брашно • 2 ч.л. къри на прах • черен...

Розов плодов крем

Продукти: (за 4 порции) • 1 ч.ч. прясно изцеден вишнев сок • 1 ч.ч. прясно изцеден сок от череши • 4 с.л. захар • 75 г нишесте • 2 белтъка Начин на приготвяне: Смесваме соковете и отделяме 1 к.ч., в която размиваме нишестето. Разтваряме захарта в ост...

Салата от боровинки и смокини

Продукти: (за 4 порции) • 300 г пресни смокини • 150 г черни боровинки • 2 с.л. счукани сурови лешници • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.л. настъргана лимонова кора Начин на приготвяне: Нарязваме смокините на тънки ивички. Прибавяме боровинките, лимоновата кора ...

напред
Начало