Продукти: (за 4 порции)
• 500 г агнешко месо
• 250 г гъби
• 1 главичка лук
• 2-3 скилидки чесън
• 2-3 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на хапки и го изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме го и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и нарязаните на филийки гъби.
Наливаме малко топла вода, връщаме месото, подправяме със счукания чесън и сол на вкус и задушаваме до готовност.
Белият имел е паразазитиращ върху различни дървета вечнозелен храст. Най-много се среща при тополите, брезите, върбите, ябълките и крушите. Дърветата с белия имел, разбира се, страдат от паразита, тъй...
Някога тe стрували колкото златото, приписвали им какви ли не свойства, консумирали ги по-скоро като лекарство, а не като средство за подобряване вкуса на ястията. Днес подправките са загубили магичес...
Тя е много важна за успешното възстановяване на болния след инфаркта. Достатъчни са 1200-1500 калории дневно. Всеки трябва да помни, че инфарктът се развива от атеросклероза, а атеросклерозата - от по...
Плодовете на мушмулата зреят през септември, но остават на дървото и след окапване на листата, до към ноември. Те са кафявотзеленикави, кълбовидни, на върха с остатък от чашката, със сладко-тръпчив вк...