Продукти: (за 4 порции)
• 1 алабаш
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. брашно
• 3 с.л. олио
• индийско орехче
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме алабаша на кубчета и го пущаме в 1 л вряща подсолена вода. Щом омекне застройваме супата с размитото в горещото мляко брашно, поръсваме с индийско орехче и отстраняваме от огъня.
В съвременните условия все повече нараства интересът към антиоксидантите – вещества, които очистват организма от вредните свободни радикали и пречат за развитието на много болести. Тези вълшебни вещес...
Правилната диета е най-добрата профилактика за болести на сърцето, казват експертите на Американската кардиологична асоциация. Какви „сърдечни приятели” може да откриете в кухнята? Според последн...
Хранителните натравяния са ужасни. Понякога обаче наистина е трудно да се определи дали даден продукт е годен за употреба, отчасти защото проблемите се появяват относително рядко. За всеки случай, д...
Ряпата е известна на хората от незапомнени вермена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...