Продукти: (за 4 порции)
• 8 домата
• 400 г смляно телешко месо
• 1 к.ч.ориз
• 2-3 с.л. олио
• 1 яйце
• сол
Начин на приготвяне:
Отрязваме капачета от горната страна на доматите и ги издълбаваме.
Сваряваме ориза в подсолена вода и го отцеждаме. Прибавяме каймата и разбитото яйце, посоляваме и омесваме.
Пълним доматите с тази смес и ги захлупваме с отрязаните капачета. Нареждаме ги в намаслен съд, наливаме малко вода, захлупваме и задушаваме на умерен огън.
Сваряваме издълбаната вътрешност с малко вода, претриваме през сито и поднасяме като сос към ястието.
Научно е доказано, че сокът от нар запазва всички лечебни вещества на плода и затова е много полезен. Всъщност на кого и на какво той помага? Например, лекарите го препоръчват за лечение на анемия, ат...
Неведнъж сме препоръчвали една или друга рецепта с живовлек. Но той никога не спира да ни изненадва. Предлагаме някои нестандартни лекове с билката, които, надяваме се, ще ви помогнат в лечението на е...
Вече е изяснено, че желатинът, който се използва при приготвянето на различни ястия, помага да се намалят болките при артрита. Американски специалисти са провели експеримент с участието на 440 възраст...
Можете дa не го обичате заради специфичния мирис и сълзотворния му ефект, но с нищо няма да промените факта, че навсякъде по света хората си хапват лук отдавна и не мислят да се отказват от този си на...