Продукти: (за 4 порции)
• 4-5 картофа
• 1 малка глава чесън
• 1 л зеленчуков бульон
• риган, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Разпределяме ги в чиниите за сервиране заедно със счукания чесън.
Кипваме бульона, посоляваме, подправяме с наситнен риган и заливаме картофите вчиниите.
Болярска пита Прoдукти: 1 кг брашно за меко тесто, 3-4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, щипка сол, 1-2 с. л. захар, 2 с. л. оцет, 5-6 с. л. олио, мая, колкото кибритена кутийка, 125 г масло, 200 г сир...
Преди време зеленият чай се е смятал за екзотика. Сега той се намира във всеки магазин. Всички знаят, че този чай е полезен за здравето, но не всички знаят, че е незаменим за фигурата! Днес са извес...
Ряпата е известна на хората от незапомнени времена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...
Изборът на този плод напомня за някакъв ритуал, а всъщност си е чиста лотария. Докато не разрежем динята, ние не знаем на какво сме попаднали - на анемичен и съвършено безвкусен екземпляр или на сочно...