Продукти: (за 4 порции)
• 4-5 картофа
• 1 малка глава чесън
• 1 л зеленчуков бульон
• риган, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на кубчета. Разпределяме ги в чиниите за сервиране заедно със счукания чесън.
Кипваме бульона, посоляваме, подправяме с наситнен риган и заливаме картофите вчиниите.
В тях се съдържа отровното вещество соланин. Ако някой има лошия късмет да консумира такива картофи, много скоро след това ще почувства гадене, ще му се иска да повръща, ще получи парене в гърлото, из...
При обостряне на болестта през първите два-три дни се препоръчва гладуване. След като започнете да излизате от острите фази на заболяването, трябва да се придържате към правилната диета. Всъщност болн...
За половината от населението на планетата думите „ориз" и „храна" звучат по един и същ начин. В много страни той се смята за символ на благополучието и богатството, но това съвсем не е всичк...
И най-здравият човек на света прибягва до лекарствата, щом го заболи глава или стомах, нарани се неволно, попрекалил е с алкохола, става му лошо... Има обаче един много по-приятен, а и по-здравословен...