Диетични рецепти » Супа от зелен фасул

 Супа от зелен фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 300 г стерилизиран зелен фасул
• 2 картофа
• 2 с.л. брашно
• 1 к.л. захар
• 1 ч.л. оцет
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме картофите, нарязваме ги на кубчета и варим в подсолена вода. Щом поомекнат, прибавяме фасула и брашното, размито в малко топла вода. Варим още малко и подправяме със захарта и оцета.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Подправките в нашата кухня

Българската кухня е пикантна, защото се приготвя с разнообразни подправки. Според физиолозите тяхната употреба не е просто каприз или хрумване, а необходимост, повишаваща усвояването на храната и подо...

Лечебната сила на просеното зрънце

За родина на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Ев...

Овесът – лекарство и козметично средство

От всички зърнени култури овесените ядки са най-пълноценната и лечебна храна за човешкия организъм. Освен това полезни за здравето са овесените люспи и овесената слама. Какво съдържа? В хим...

Повдигнете тонуса си с плодове

Със сигурност ще бъдете по-здрави, по-жизнени и по-доволни от живота, ако поне веднъж дневно изяждате в прясно състояние или изпивате чаша сок от някой от безценните дарове на природата. Ананаси ...

Начало