Продукти: (за 4 порции)
• 300 г телешко месо
• 2 моркова
• 1 магданозен корен
• 1 парче целина
• 150 г фиде
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме зеленчуците и ги нарязваме на ситно. Нарязваме месото на хапки и го варим в 1 л подсолена вода. Щом поомекне, прибавяме зеленчука и доваряваме супата.
Сваряваме фидето в подсолена вода, прибавяме го към супата и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Любимият салатен компонент на мнозина – доматите, освен добро мезе, средство за диетично хранене или основа за кулинарни специалитети, може да бъде и лекарство. Японски учени откриха наскоро, че една ...
Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...
Дивите кестени, широко известни с недотам привлекателното име конски кестени, са едни от най-разпространените дървета из улиците, парковете и градините на цялата страна. Кестенът е чудесно естестве...
За родина на просото обикновено се смята Индия, където то расте в сухи или полусухи райони, на височина 2500-3000 метра. Сега просото се култивира в много страни по света. В Азия, Америка, Африка и Ев...