Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг филе от риба
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1 корен магданоз
• 40 г краве масло
• 1 с.л. стафиди
• 1 ч.л. мед
• сокът и кората от половин лимон
• 1 малка бутилка бира
• 1 дафинов лист
• 3-4 зърна бахар
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обезкостяваме и нарязваме рибата. Поръсваме с черен пипер и сол и я оставяме в хладилник за 30 мин. Нарязваме лука, морковите и магданозения корен и ги запържваме в разтопеното масло.
Нареждаме рибените парчета в намаслена плитка тенджера и разстиламе отгоре зеленчуците. Прибавяме стафидите, подправките, лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Сипваме бирата и меда, разреден с малко топла вода.
Посоляваме и варим десетина минути на силен огън. Намаляваме огъня и задушаваме до готовност.
У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...
Излишните заоблености се настаняват точно там, където най-малко ги желаем и очакваме, но това съвсем не е случайно. Генетичното ни наследство, промените в хормоналното ниво, заседналият начин на живот...
Дебел китаец – това е невъзможно. Китайците са слабички и стройни. Причината е в рационалното им хранене. Ето защо ви предлагаме този китайски вариант на диета, базирана на зеленчуковия бульон. О...
В тиквата има аскорпбинова киселина, която ни спасява от есенните простуди, и витамини от група В, които не само се справт с умората, раздразнението и безсънието и избавя от пъпки, но и прави косети н...