Продукти: (за 4 порции)
• 150 г спагети
• 3 скилидки чесън
• 2 стръка пресен лук
• 200 г домати
• 150 г наденица
• 1 с. л. олио
• 150 г сирене
• 6 яйца
• 6 с. л. газирана вода
• червен и черен пипер
• босилек, сол
Начин на приготвяне:
Начупваме спагетите, варим 5 минути в подсолена вода и отцеждаме. Чесъна нарязваме на ситно, лука - на едро, доматите - на парчета, наденицата - на колелца.
Загряваме олиото в тигана и запържваме наденицата. Прибавяме спагетите, лука, доматите и чесъна и задушаваме 5 минути.
Натрошаваме сиренето, а яйцата разбиваме с газираната вода и ги смесваме със сиренето. Подправяме със сол и червен пипер и изсипваме в тигана.
Оставяме на слаб огън ястието да стегне, поръсваме с черен пипер и босилек и поднасяме със зелена салата.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...