Кулинарни рецепти » Наденица със спагети

 Наденица със спагети

Продукти: (за 4 порции)

• 150 г спагети
• 3 скилидки чесън
• 2 стръка пресен лук
• 200 г домати
• 150 г наденица
• 1 с. л. олио
• 150 г сирене
• 6 яйца
• 6 с. л. газирана вода
• червен и черен пипер
• босилек, сол

Начин на приготвяне:

Начупваме спагетите, варим 5 минути в подсолена вода и отцеждаме. Чесъна нарязваме на ситно, лука - на едро, доматите - на парчета, наденицата - на колелца.

Загряваме олиото в тигана и запържваме наденицата. Прибавяме спагетите, лука, доматите и чесъна и задушаваме 5 минути.

Натрошаваме сиренето, а яйцата разбиваме с газираната вода и ги смесваме със сиренето. Подправяме със сол и червен пипер и изсипваме в тигана.

Оставяме на слаб огън ястието да стегне, поръсваме с черен пипер и босилек и поднасяме със зелена салата.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало