Продукти:
• 1 пиле
• 1 глава лук
• 2 с. л. ориз
• 2 с. л. счукани орехи
• 10 сварени кестена, ситно натрошени
• 1 к. ч. бульон от варенето на пилето
• 1 с. л. доматено пюре
• няколко ситно нарязани листа от целина
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето и го обезкостяваме. Смиламе месото или го нарязваме на много ситно. Разбъркваме го със ситно нарязания лук, измития ориз, орехите и кестените.
Всичко това разбиваме с 1 ч. ч. бульон от варенето на пилето, към който сме добавили доматено пюре, черен пипер и ситно нарязаните листа целина. Посоляваме и изсипваме сместа във форма за кекс, която сме застлали с намазнена хартия за печене или алуминиево фолио.
Печем 30 минути в умерена сгорещена фурна. Десет минути след като извадим от фурната, го обръщаме върху дъска или плато. Поднасяме кекса цял или нарязан на филии заедно подходящ сос. Можем да го поднесем и студен като мезе към вино.
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...