Кулинарни рецепти » Пилешки кекс

 Пилешки кекс

Продукти:

• 1 пиле
• 1 глава лук
• 2 с. л. ориз
• 2 с. л. счукани орехи
• 10 сварени кестена, ситно натрошени
• 1 к. ч. бульон от варенето на пилето
• 1 с. л. доматено пюре
• няколко ситно нарязани листа от целина
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме пилето и го обезкостяваме. Смиламе месото или го нарязваме на много ситно. Разбъркваме го със ситно нарязания лук, измития ориз, орехите и кестените.

Всичко това разбиваме с 1 ч. ч. бульон от варенето на пилето, към който сме добавили доматено пюре, черен пипер и ситно нарязаните листа целина. Посоляваме и изсипваме сместа във форма за кекс, която сме застлали с намазнена хартия за печене или алуминиево фолио.

Печем 30 минути в умерена сгорещена фурна. Десет минути след като извадим от фурната, го обръщаме върху дъска или плато. Поднасяме кекса цял или нарязан на филии заедно подходящ сос. Можем да го поднесем и студен като мезе към вино.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Начало