Продукти:
• 300 г брашно
• 10 г мая за хляб
• 200 г зелени маслини
• 150 г настърган кашкавал
• 1 ч.ч. сухо бяло вино
• 3 яйца
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Размиваме маята в малко вода и я оставяме да втаса.
Отстраняваме костилките на маслините, а самити маслини нарязваме на ситно. Смесваме ги с разбитите яйца и настъргания кашкавал. Прибавяме брашното, втасалата мая, виното, олиото, черен пипер и сол на вкус. Бъркаме, докато получим гладка смес.
Прехвърляме сместа в тефлонова форма и я оставяме да втаса. После печем кекса около 45 мин при температура 120°С. Поднасяме го студен.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...