Кулинарни рецепти » Царевичен кекс

 Царевичен кекс

Продукти:

• 3 яйца
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. пшенично брашно
• 1 ч.ч. царевично брашно
• 200 г сирене
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 бакпулвер

Начин на приготвяне:

Разбиваме добре яйцата и ги смесваме с киселото мляко и олиото. При непрекъснато бъркане сипваме двата вида брашно, пресято с бакпулвера.

Забъркваме гладко тесто и го изсипваме в намаслена и набрашнена форма за кекс. Печем в умерено загрята фурна. Поднасяме кекса топъл.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало