Продукти:
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 3 ч.ч. брашно
• 1 ч.л. сода бикарбонат
• 3 връзки магданоз
• 1 връзка копър
• 3 твърдо сварени яйца
• 100 г обезсолено сирене
• 60 г краве масло
• ким, черен пипер, вегета
Начин на приготвяне:
От брашното, киселото мляко, содата и олиото омесваме тесто, което оставяме за 30 минути в хладилника, за да се стегне. Сгорещяваме маслото и в него запържваме ситно нарязаните магданоз и копър.
Разделяме тестото на две части. Едната част разстиламе в намаслена тавичка. Върху тестото подреждаме плънката от зелениите, отгоре слагаме натрошеното сирене и нарязаните на дребни кубчета или настъргани яйца. Поръсваме с черния пипер и вегетата и покриваме с втората част от тестото. Наръсваме с ким.
Печем пая около 30 минути в предварително загрята фурна. Нарязваме го след като изстине.
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...