Кулинарни рецепти » Солен пай

 Солен пай

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 125 г маргарин
• 250 г кисело мляко
• 1/2 ч.ч. сода бикарбонат
• 1/2 ч.л. оцет
• 500 г брашно
• 1 бакпулвер
• 4 яйца
• 250 г сирене
• 1 ч.л. ким

Начин на приготвяне:

Смесваме киселото мляко със содата и оцета. Разбиваме размекнатите маргарин и масло. Прибавяме киселото мляко и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме средно твърдо тесто. Разделяме го на две топка.

Разточваме едната топка на кора, която има по-големи размери от тавата. Слагаме я в намаслена тавичка, така че да се подават краищата. Натрошаваме сиренето и го смесваме с 3 разбити яйца. Разстиламе сместа върху кората.

Разточваме останалото тесто на кора с дебелина 5-6 мм. Нарязваме я на ленти с широчина 2 см. Нареждаме лентите върху сиренето, така че да се кръстосат и да образуват ромбове. Прищипваме краищата с долната кора. Намазваме отгоре с останалото яйце, поръсваме с ким и печем в умерено загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало