Продукти:
• 1 пакетче краве масло
• 125 г маргарин
• 250 г кисело мляко
• 1/2 ч.ч. сода бикарбонат
• 1/2 ч.л. оцет
• 500 г брашно
• 1 бакпулвер
• 4 яйца
• 250 г сирене
• 1 ч.л. ким
Начин на приготвяне:
Смесваме киселото мляко със содата и оцета. Разбиваме размекнатите маргарин и масло. Прибавяме киселото мляко и постепенно при непрекъснато бъркане сипваме пресятото с бакпулвера брашно. Замесваме средно твърдо тесто. Разделяме го на две топка.
Разточваме едната топка на кора, която има по-големи размери от тавата. Слагаме я в намаслена тавичка, така че да се подават краищата. Натрошаваме сиренето и го смесваме с 3 разбити яйца. Разстиламе сместа върху кората.
Разточваме останалото тесто на кора с дебелина 5-6 мм. Нарязваме я на ленти с широчина 2 см. Нареждаме лентите върху сиренето, така че да се кръстосат и да образуват ромбове. Прищипваме краищата с долната кора. Намазваме отгоре с останалото яйце, поръсваме с ким и печем в умерено загрята фурна.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...