Продукти:
• 250 г ръжено брашно
• 250 г пшенично брашно
• 2 яйца
• 1/2ч.л. сол
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 7-8 маслини
• 200 г шунка
• 1 бакпулвер
• 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Пресяваме двата вида брашно заедно с бакпулвера и правим по средата на купчинката кладенче. Слагаме разбитите жълтъци и солта и започваме да месим, като постепенно сипваме млякото и олиото.
Омесваме гладко тесто, към което последователно прибавяме нарязаната на дребни кубчета шунка, ситно нарязаните маслини и разбитите на сняг белтъци.
Прехвърляме сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс и печем в умерено загрята фурна. Поднасяме кекса топъл.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...