Продукти:
• 250 г ръжено брашно
• 250 г пшенично брашно
• 2 яйца
• 1/2ч.л. сол
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 7-8 маслини
• 200 г шунка
• 1 бакпулвер
• 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Пресяваме двата вида брашно заедно с бакпулвера и правим по средата на купчинката кладенче. Слагаме разбитите жълтъци и солта и започваме да месим, като постепенно сипваме млякото и олиото.
Омесваме гладко тесто, към което последователно прибавяме нарязаната на дребни кубчета шунка, ситно нарязаните маслини и разбитите на сняг белтъци.
Прехвърляме сместа в намаслена и набрашнена форма за кекс и печем в умерено загрята фурна. Поднасяме кекса топъл.
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...