Кулинарни рецепти » Плодов кекс с белтъчна глазура

 Плодов кекс с белтъчна глазура

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 пакетче бакпулвер
• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 5 ябълки
• половин пакетче канела
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• 1 ванилия
• 2 с.л. галета

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото до пухкавост заедно с 1 ч.ч. пудра захар. Продължаваме да разбиваме, като прибавяме постепенно жълтъците един по един, прясното мляко, пресятото с бакпулвера брашно и ванилията. Накрая при леко разбъркване прибавяме 2 белтъка, разбити на сняг.

Полученото тесто изсипваме в кексова форма, обвита с хартия, и покриваме със смес от настърганите ябълки, галетата, ореховите ядки и канелата. Слагаме кекса в предварително загрята фурна и печем при умерена температура.

Изваждаме готовия кекс от фурната и го намазваме с останалите белтъци, разбити на сняг с 1/2 ч.ч. пудра захар. Връщаме отново във фурната и запичаме до порозовяване при много ниска температура.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Начало