Кулинарни рецепти » Плодов кекс с белтъчна глазура

 Плодов кекс с белтъчна глазура

Продукти:

• 1 пакетче краве масло
• 4 яйца
• 1 1/2 ч.ч. пудра захар
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 пакетче бакпулвер
• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 5 ябълки
• половин пакетче канела
• 1 к.ч. счукани орехови ядки
• 1 ванилия
• 2 с.л. галета

Начин на приготвяне:

Разбиваме маслото до пухкавост заедно с 1 ч.ч. пудра захар. Продължаваме да разбиваме, като прибавяме постепенно жълтъците един по един, прясното мляко, пресятото с бакпулвера брашно и ванилията. Накрая при леко разбъркване прибавяме 2 белтъка, разбити на сняг.

Полученото тесто изсипваме в кексова форма, обвита с хартия, и покриваме със смес от настърганите ябълки, галетата, ореховите ядки и канелата. Слагаме кекса в предварително загрята фурна и печем при умерена температура.

Изваждаме готовия кекс от фурната и го намазваме с останалите белтъци, разбити на сняг с 1/2 ч.ч. пудра захар. Връщаме отново във фурната и запичаме до порозовяване при много ниска температура.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало