Продукти:
• 150 г пресято брашно
• 1/4 ч.л. сол
• 8 яйца
• 370 г захар
• 1 с.л. настъргана портокалова кора
• настърганата кора от 2 лимона
• сокът от 1 лимон
• 65 г кокосови стърготини
• 2 с.л. царевично брашно
• 250 мл вода
• 75 г краве масло
За крема:
• 115 г краве масло
• 115 г пудра захар
• ситно настърганата кора на 1 лимон
• 100-120 мл лимонов сок
• 115 г кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Разбиваме на гъста пухкава смес 6 от яйцата с 1 с.л. топла вода и 165 г захар. Бъркаме интензивно на котлона, сваляме от огъня и прибавяме портокаловата кора, половината от лимонената кора и 15 мл лимонов сок. Прибавяме 65 г кокосови стърготини. С дървена лъжица омесваме в тази смес брашното.
Застиламе с пергаментова хартия три кръгли тавички с диаметър 20 см и разпределяме в тях сместта. Печем 25-30 мин в предварително загрята на 180°С фурна. Изваждаме блатовете, покриваме ги с чиста кърпа и ги оставяме 5 мин да изстинат.
В тенджерка смесваме размитото на гладка кашичка с малко вода царевично нишесте и останалите яйца. Прибавяме остатъка от захарта, лимоновия сок, водата, маслото и лимоновата кора. Оставяме сместа за 20 мин да се запече.
Приготвяме маслен крем от посочените в рецептата продукти. На принципа на сандвича мажем между блатовете, като отгоре слагаме от запечената царевична смес. Най-отгоре слагаме също запечен царевичен крем. Обилно поръсваме сладкиша отгоре и отстрани с кокосови стърготини.
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...