Кулинарни рецепти » Пандишпанов кекс

 Пандишпанов кекс

Продукти:

• 2 ч.ч. брашно
• 6 яйца
• 1 и 1/2 ч.ч. захар
• 7 с.л. олио
• 1 с.л. какао на прах
• настърганата кора от 1 лимон (или лимонова есенция)
• пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата заедно със захарта до побеляване. Прибавяме настърганата лимонова кора и при непрекъснато бъркане в една посока сипваме постепенно олиото, а след ттова и брашното. Накрая прибавяме какаото.

Прехвърляме сместа в предварително затоплена и намаслена форма за кекс и печем в умерено загрята фурна. Изчакваме готовия кекс да поизстине и го поръсваме с пудра захар.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Начало