Продукти:
• 1 яйце
• 1 ч.ч. захар
• 3/4 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. кисело мляко
• 1 ч.л. сода
• 2 1/2 ч.ч. брашно
• 1 ч.ч. конфитюр от сливи (череши)
• канела
Начин на приготвяне:
Разбиваме яйцето със захарта, олиото, млякото и содата. След това добавяме постепенно брашното и накрая конфитюра (може и с пресни плодове).
Изсипваме в намазнена и набрашнена форма и печем около 50 мин на 200°С.
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...