Кулинарни рецепти » Плодови кексчета с уиски

 Плодови кексчета с уиски

Продукти:

• 260 г брашно
• 100 мл олио
• 1 яйце
• 150 г кафява захар
• 250 г сметана
• 1 пакетче бакпулвер
• 1/2 ч. л. сода бикарбонат
• 2 с. л. уиски
• 250 г обелени праскови (пресни или консервирани)
• 1-2 капки бадемова есенция
• 5 с. л. кафява захар за украса

Начин на приготвяне:

Прасковите обелваме, почистваме от костилките и нарязваме на дребни кубчета. Брашното пресяваме заедно с бакпулвера и содата. Яйцето разбиваме със захарта, прибавяме сметаната, олиото, бадемовата есенция и уискито. След това постепенно добавяме брашното. Накрая към добре разбитата смес приба-вяме нарязаните на дребни кубчета праскови.

Намазваме с масло 12 формички за кекс, в които разпределяме тестото. Отгоре поръсваме с малко кафя-ва захар и печем около 25 минути в предварително затоплена фурна на 180°С. Оставяме да поизстинат 5 минути, след това ги изваждаме от формичките и поднасяме топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало