Кулинарни рецепти » Плодови кексчета с уиски

 Плодови кексчета с уиски

Продукти:

• 260 г брашно
• 100 мл олио
• 1 яйце
• 150 г кафява захар
• 250 г сметана
• 1 пакетче бакпулвер
• 1/2 ч. л. сода бикарбонат
• 2 с. л. уиски
• 250 г обелени праскови (пресни или консервирани)
• 1-2 капки бадемова есенция
• 5 с. л. кафява захар за украса

Начин на приготвяне:

Прасковите обелваме, почистваме от костилките и нарязваме на дребни кубчета. Брашното пресяваме заедно с бакпулвера и содата. Яйцето разбиваме със захарта, прибавяме сметаната, олиото, бадемовата есенция и уискито. След това постепенно добавяме брашното. Накрая към добре разбитата смес приба-вяме нарязаните на дребни кубчета праскови.

Намазваме с масло 12 формички за кекс, в които разпределяме тестото. Отгоре поръсваме с малко кафя-ва захар и печем около 25 минути в предварително затоплена фурна на 180°С. Оставяме да поизстинат 5 минути, след това ги изваждаме от формичките и поднасяме топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало