Кулинарни рецепти » Плодови кексчета с уиски

 Плодови кексчета с уиски

Продукти:

• 260 г брашно
• 100 мл олио
• 1 яйце
• 150 г кафява захар
• 250 г сметана
• 1 пакетче бакпулвер
• 1/2 ч. л. сода бикарбонат
• 2 с. л. уиски
• 250 г обелени праскови (пресни или консервирани)
• 1-2 капки бадемова есенция
• 5 с. л. кафява захар за украса

Начин на приготвяне:

Прасковите обелваме, почистваме от костилките и нарязваме на дребни кубчета. Брашното пресяваме заедно с бакпулвера и содата. Яйцето разбиваме със захарта, прибавяме сметаната, олиото, бадемовата есенция и уискито. След това постепенно добавяме брашното. Накрая към добре разбитата смес приба-вяме нарязаните на дребни кубчета праскови.

Намазваме с масло 12 формички за кекс, в които разпределяме тестото. Отгоре поръсваме с малко кафя-ва захар и печем около 25 минути в предварително затоплена фурна на 180°С. Оставяме да поизстинат 5 минути, след това ги изваждаме от формичките и поднасяме топли.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало