Продукти:
• 4 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. счукани орехи
• 1 пакетче пакпулвер
• 1 непълна ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. брашно
За карамела:
• 300 г захар
• 1 пакетче краве масло
• 5-6 средно големи ябълки
За гарниране:
• сметана, разбита с пудра захар
Начин на приготвяне:
Във формата, в която ще приготвяме кекса, карамелизираме захарта. Прибавяме маслото и нарязаните на малки кубчета ябълки.
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме содата, пресятото с бакпулвера брашно, олиото и орехите и замесваме тесто.
Изсипваме тестото върху карамела и печем в предварително загрята умерена фурна. Обръщаме готовия кекс в подходяща чиния и го гарнираме със сметана, разбита с пудра захар.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...