Кулинарни рецепти » Кекс с карамелизирани ябълки

 Кекс с карамелизирани ябълки

Продукти:

• 4 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. счукани орехи
• 1 пакетче пакпулвер
• 1 непълна ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. брашно

За карамела:

• 300 г захар
• 1 пакетче краве масло
• 5-6 средно големи ябълки

За гарниране:

• сметана, разбита с пудра захар

Начин на приготвяне:

Във формата, в която ще приготвяме кекса, карамелизираме захарта. Прибавяме маслото и нарязаните на малки кубчета ябълки.

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме содата, пресятото с бакпулвера брашно, олиото и орехите и замесваме тесто.

Изсипваме тестото върху карамела и печем в предварително загрята умерена фурна. Обръщаме готовия кекс в подходяща чиния и го гарнираме със сметана, разбита с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало