Кулинарни рецепти » Кекс с карамелизирани ябълки

 Кекс с карамелизирани ябълки

Продукти:

• 4 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. счукани орехи
• 1 пакетче пакпулвер
• 1 непълна ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. брашно

За карамела:

• 300 г захар
• 1 пакетче краве масло
• 5-6 средно големи ябълки

За гарниране:

• сметана, разбита с пудра захар

Начин на приготвяне:

Във формата, в която ще приготвяме кекса, карамелизираме захарта. Прибавяме маслото и нарязаните на малки кубчета ябълки.

Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме содата, пресятото с бакпулвера брашно, олиото и орехите и замесваме тесто.

Изсипваме тестото върху карамела и печем в предварително загрята умерена фурна. Обръщаме готовия кекс в подходяща чиния и го гарнираме със сметана, разбита с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Начало