Продукти:
• 4 яйца
• 1 ч.ч. захар
• 1 с.л. олио
• 1 ч.ч. счукани орехи
• 1 пакетче пакпулвер
• 1 непълна ч.л. сода бикарбонат
• 1 ч.ч. брашно
За карамела:
• 300 г захар
• 1 пакетче краве масло
• 5-6 средно големи ябълки
За гарниране:
• сметана, разбита с пудра захар
Начин на приготвяне:
Във формата, в която ще приготвяме кекса, карамелизираме захарта. Прибавяме маслото и нарязаните на малки кубчета ябълки.
Разбиваме яйцата със захарта, прибавяме содата, пресятото с бакпулвера брашно, олиото и орехите и замесваме тесто.
Изсипваме тестото върху карамела и печем в предварително загрята умерена фурна. Обръщаме готовия кекс в подходяща чиния и го гарнираме със сметана, разбита с пудра захар.
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...