Продукти:
• 200 г краве масло
• 120 г пудра захар
• 3 яйца
• 50 г какао
• 200 г брашно
• 1 бакпулвер
• 200 мл прясно мляко
За сиропа:
• 100 г захар
• 200 мл вода
За глазурата:
• 60 г захар
• 50 г какао
• 200 мл прясно мляко
• 50 г краве масло
Начин на приготвяне:
Маслото и захарта разбиваме до побеляване, прибавяме един по един жълтъците, после млякото, какао-то, брашното с бакпулвера и накрая белтъците, разбити с 2 с.л. захар.
Разбъркваме добре и изсипваме в кексова форма, намазана с масло и посипана с брашно. Печем в умере-на фурна, след което сиропираме леко кекса (водата със захарта варим 5 минути).
Захарта, какаото, млякото и маслото за глазурата варим до сгъстяване и заливаме кекса. По желание от-горе може да поръсим с нарязани печени орехи.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...