Кулинарни рецепти » Фин кекс

 Фин кекс

Продукти:

• 200 г краве масло
• 4 яйца
• 4 жълтъка
• 100 г пудра захар
• 100 г кристална захар за белтъците
• 300 г брашно
• 1 бакпулвер
• 1 ванилия
• 150 г захаросани плодове
• 100 г печени бадеми
• 50 г бадеми за поръсване
• 50 г пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

Разбиваме размекнатото масло с пудрата захар и бакпулвера. Постепенно прибавяме предварително разбитите жълтъци. Ароматизираме с ванилията и продължаваме да разбиваме, докато получим пухкава смес.

Смесваме пресятото брашно с накълцаните бадеми и ситно нарязаните захаросани плодове. Разбиваме белтъците с кристалната захар и внимателно ги съединяваме с маслената смес, като постепенно прибавяме и брашното. Разбъркваме добре и изсипваме тестото в намаслена и набрашнена форма.

Заглаждаме отгоре и поръсваме с накълцаните бадеми. Печем в слаба фурна. За да проверим дали кексът е изпечен, набождаме се с тънка клечка и ако по нея няма полепнало тесто, кексът е готов. Изчакваме да изстине, изваждаме го от формата и го поръсваме с пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало