Продукти:
• 80 г грис
• 80 г пудра захар
• 150 г течен мед
• 4 яйца
• 50 г краве масло
• 150 г маково семе
• 1 с. л. прясно мляко
• 1 пакетче ванилена захар
• 1 ч. л. смлян анасон и канела
• 100 г череши от компот
• кората на половин лимон
Начин на приготвяне:
Смесваме меда, жълтъците, разтопеното масло, лимонената кора, анасона и канелата и разбиваме с миксер докато сместа се сгъсти. Добавяме измитото и смляно маково семе, черешите, почистени от кос-тилките, и ванилията. Редувайки с гриса, добавяме разбитите на твърд сняг белтъци. Щом тестото стане плътно, добавяме 1 с. л. мляко и размесваме.
Изливаме сместа във форми, намазани със мазнина и посипани с брашно. Печем в предварително затоп-лена фурна на 200°С. Готовия кекс украсяваме с разбита сметана или с глазура.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...