Кулинарни рецепти » Шоколадов кекс с ананас

 Шоколадов кекс с ананас

Продукти:

• 125 г краве масло
• 2 ч.л. какао
• 1/4 ч.ч. прясно мляко
• 3 яйца
• 3/4 ч.ч. пудра захар
• 1 1/4 ч.ч. брашно
• 1 пакетче бакпулвер
• 2 пакетчета ванилия
• 60 г ананас, нарязан на ивички
• 2 ч.л. захар
• тънки резенчета ананас за украса

Начин на приготвяне:

В огнеупорен съд слагаме млякото, какаото и маслото и бъркаме на слаб огън, докато сместа стане еднородна. В друг съд с миксер разбиваме яйцата и пудрата захар до побеляване. С метална лъжица сипваме на части пресятото и смесено с бакпулвера брашно, както и млечно-маслената смес. Прибавяме ванилията и ивичките ананас. Бъркаме до получаването на еднородна смес.

Загряваме фурната на 180°С, намазняваме кръгла форма с диаметър 20 см и застиламе дъното й с хартия за печене. Изсипваме приготвената смес и печем 35 мин.

Изваждаме готовия кекс, оставяме го 5 мин да поизстине и го прехвърляме върху решетъчна поставка да изстине окончателно. Непосредствено преди сервирането го поръсваме с пудра захар и гарнираме с ананаса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало