Продукти:
• 250 г ориз
• 500 мл прясно мляко
• 2 с.л. краве масло
• 4 яйца
• 1 ч.ч. пудра захар
• 1 ванилия
• 100 шоколад
• кората от 1 лимон
Начин на приготвяне:
Почистваме ориза и го сваряваме с малко вода. Наливаме бавно млякото и доваряваме, след което изстудяваме сместа.
Разбиваме на пяна маслото със захарта. Прибавяме лъжица по лъжица ориза. Сипваме настърганата лимонова кора, разбъркваме и внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.
Разстиламе сместа на 3 пласта в намаслена и набрашнена кръгла тава, като между пластовете ръсим с настърган шоколад. Печем в слаба фурна.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...