Продукти:
• 2 ч.ч. брашно
• 1 бакпулвер
• 1 яйце
• 2 праха ванилия
• настъргана кора от 1 лимон
• 2/3 ч.ч. захар
• 1 щипка сол
• 2 с. л. ром
• 200 г безсолна извара
• 175 г маргарин
• 100 г бадеми
• 150 г стафиди
• 100 г смокини
• пудра захар и краве масло за гарниране
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното с бакпулвера, прибавяме едно по едно яйцата, ванилията, настърганата кора от лимона, захарта, солта, рома, изварата и маргарина. Омесваме тесто, като накрая добавяме счуканите бадеми, стафидите, нарязаните на дребно смокини.
Поставяме тестото в тавичка за печене, предварително намазана с масло и поръсена с брашно. Печем на средна фурна около 70 минути. Още топъл, намазваме кейка с разтопеното масло и го поръсваме с пудра захар.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...